LZ2NB - Nick _ WELCOME TO MY HOME PAGE  LZ2NB - Nick _ WELCOME TO MY HOME PAGE
BFRA

WELCOME

TO MY HOME PAGE

[email protected]
тел.  0888-622 920

My antena - 5 el. Yagi for 28 MHz, 5 el. Yagi for 50 MHz and 4 el. Yagi for 21 MHz: boom -10 m:
LOCATOR: KN23UD

 ЗДРАВЕЙТЕ,  ПРИЯТЕЛИ!

                     Тази страница е за тези, които желаят да научат нещо повече за едно хоби, за тези които с гордост наричат себе си радиолюбители  и за техните приятели.  Може и да се получи !

               Радиолюбителството е едно от най-разпостранените хобита в света. Радиолюбителите, чрез използване на различни видове приемо- предавателна апаратура, антени и разрешени  честоти, се стремят да направят радиовръзка  с приятели от същия град, страна    или  от цял свят. Всеки радиолюбител има свой повиквателен знак - инициал,  който е уникален. Той носи и информация за страната  от която работи радиолюбителя. Например:  LZ2NB  - станция от   Северна България   , W0TM  - станция от щата Colorado от САЩ , E41/OK1DTP - радиолюбител от Чехия с инициал  OK1DTP   работещ в момента от Палестина E4. Информация за всички български радиолюбители може да намерите в Bulgarian Callbook DataBase  и в табличката вдясно.

CALLSIGN NAME

&COPY 1999,2000,2001 Dimiter Kroumov - LZ3NY

Тук  можете да намерите използваните префикси  ( първите   знаци на  всеки инициал ) за всички страни в света. Интернетът  помага много при осъществяване на радиолюбителската дейност. Ако желаете да станете радиолюбител, има много  сайтове посветени изцяло на радиолюбителството. С тяхна помощ и голямо Ваше желание имате възможност да станете част от световното радиолюбителско семейство. Повечето от сайтовете са на английски език и са за напреднали радиолюбители. Ще се постарая  в няколко страници  и на български език да  ви разкажа как да направите първите стъпки в радиолюбителството.

 

row.gif (1145 bytes) За начинаещите радиолюбители row.gif (1145 bytes) Радиолюбителска апаратура и антени
row.gif (1145 bytes) Работа на радиолюбителска станция row.gif (1145 bytes) Интересни    радиолюбителски сайтове

Пощенски адрес: Николай Парашкевов , Пощенска кутия  195, Горна Оряховица , 5100  

     Последна промяна на  17-04-2005 от lz2nb